Diploma uitreiking geslaagden EHBO Vriezenveen

Dinsdag 22 maart 2016 reikte Gerrit Klaas, oud voorzitter van de EHBO Vriezenveen de diploma’s uit aan de geslaagden van de cursus, die november vorig jaar werd gestart en eindigde met het examen op 9 februari 2016. De geslaagden zijn: Ilse Aalderink, Esther Bonfrere, Mariska Bruin,Luuk de Lange, Jeannette Luisman, Jan Mulder, Jannie Mulder-Ranter, Theo Platenkamp, Menno Roeper,Marieke van Schijndel-Hendriks, Stefan Zandman, Madelon Jaspers Faijer en Bram Dannenberg.
De oud voorzitter benadrukte, dat je dit diploma eigenlijk haalde voor een ander. Je moet uit goed hout zijn gesneden om dit voor iemand anders over te hebben. Met de recente aanslagen in Brussel in het achterhoofd blijkt maar weer, dat eerste hulp verlening van levensbelang kan zijn. Wij kunnen daar niet genoeg aandacht aan geven. De vrijwilligers van de EHBO Vriezenveen zijn regelmatig aanwezig op de diverse evenementen in en om de Gemeente Twenterand om ondersteuning te verlenen bij een eventuele calamiteit.
Eind van dit jaar zal de EHBO Vereniging Vriezenveen wederom een cursus geven, waarbij alle onderdelen van de eerste hulp, stoornissen vitale functies incl. uitgebreide AED, letsels en verband- en hulpmiddelen aan de orde zullen komen. Na de zomer zal hiervan een bericht komen in de pers en op de website www.ehbovriezenveen.nl en op de Facebook pagina. De cursuskosten worden meestal (volledig) vergoed door de zorgverzekeraar.

DSC_9853 - kopie

Geef een reactie