Diploma uitreiking EHBO Vriezenveen

Afgelopen woensdagavond 1 februari 2017 reikte Gerrit Koppelman, voorzitter van de EHBO vereniging Vriezenveen, de diploma’s uit aan de geslaagden van de cursus, welke vorig jaar werd gestart. Vlak voor de Kerstdagen werd het examen afgenomen door de examencommissie van het Oranje Kruis. Het nieuwe diploma, dat werd uitgereikt aan Janita Boertien, Sigrid Hanekamp, Wim Mulder, Linda Kamphuis, Jan Koning, Harry Rond, Joëlle Meijer en Hielke Meppelink is volgens de nieuwste voorschriften van het Oranje Kruis en dus inclusief de eerste hulp aan kinderen. (EHAK) Helaas waren enkele geslaagden niet aanwezig door ziekte.
Het volgen van een cursus EHBO doe je uiteraard niet voor jezelf, maar meer nog voor een ander. In deze veranderende wereld is het goed, dat er nog vrijwilligers zijn, die weten, dat eerste hulp verlening van levensbelang kan zijn. De vrijwilligers van de EHBO Vereniging Vriezenveen zijn regelmatig aanwezig op de diverse evenementen in en om de Gemeente Twenterand om ondersteuning te verlenen bij een eventuele calamiteit.
Eind van dit jaar zal de EHBO Vereniging Vriezenveen wederom een cursus geven, waarbij alle onderdelen van de eerste hulp, stoornissen vitale functies incl. uitgebreide AED, letsels en verband- en hulpmiddelen en eerste hulp aan kinderen aan de orde zullen komen. Na de zomer zal hiervan een bericht komen in de pers en op de website www.ehbovriezenveen.nl en op de Facebook pagina. De cursuskosten worden meestal (volledig) vergoed door de zorgverzekeraar.

Geef een reactie